19 Septembrie 2018, 06:14:03 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conține codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți:
 
   Pagina principală   Ajutor Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Conferința de presă: Wireless AC, super-putere Wi-Fi de la D-Link  (Citit de 4750 ori)
Ileana
Global Moderator
"L3 Router" Member
*****
Mesaje: 115


Adresa de email
« : 27 Iunie 2013, 15:49:19 »

București, 27 iunie 2013 – Astăzi a avut loc la World Trade Center / Hotel Pullman Bucuresti conferința de presă „Wireless AC, super-putere Wi-Fi de la D-Link”.

D-Link, o companie dedicată excelenței în tehnologia informației, cu recunoaștere internațională în proiectarea și crearea de soluții pentru rețele și comunicații, a anunțat cu această ocazie lansarea portofoliului extins de routere cu tehnologie revoluționară Wireless AC.

În deschidere, dl. Ognian Dantchev, Country Manager D-Link România și Bulgaria, a anunțat că “Pe măsură ce utilizatorii devin tot mai mobili, apar noi tendințe pentru soluțiile wireless care vizează atât aplicațiile mobile cu necesar mai mare de lățime de bandă, cât și faptul că folosim tot mai multe dispozitive fără fir. Aplicațiile video și de voce necesită o lățime mai mare de bandă, de fiecare dată. Pe de altă parte, un angajat are în medie 2,7 dispozitive wireless mobile (laptop, tabletă, smartphone), iar suprasolicitarea rețelei wireless a devenit o problemă. Provocarea pentru 802.11ac este aceea de a răspunde cerințelor actuale de funcționalitate și de a face față creșterii explozive a pieței wireless estimată pentru următorii trei – cinci ani”.

Mai mult decât un simplu update, cel mai recent standard Wi-Fi redefinește conceptul de wireless networking. Ați văzut probabil că deja au apărut în magazine echipamente wireless ce suportă un nou standard Wi-Fi intitulat 802.11ac (sau Wireless AC), promițând performanță Gigabit și creștere a acoperirii wireless și a fiabilității. Toate acestea sunt binevenite, desigur, pentru orice standard, dar este Wireless AC un progres semnificativ și, mai mult – chiar avem nevoie de acest standard?

Răspunsul este DA la ambele întrebări. Da, Wireless AC este un uriaș pas înainte și da, chiar avem nevoie de acest standard. Mai întâi, din cauza pasiunii noastre pentru tot ce este wireless și a așteptărilor tot mai mari că Wi-Fi va face parte din absolut orice dispozitiv electronic am dori să ne cumpărăm. Nu este vorba doar de notebook-uri și routere broadband, ci și de smartphone-uri și tablete, sisteme de navigație prin GPS, camere de supraveghere IP, sisteme audio și TV-urile cele mai avansate. Orice doriți, are probabil wireless încorporat – chiar și ceasurile, dispozitivele electrocasnice și mașinile. Similar, hotspot-urile Wi-Fi apar practic oriunde, iar aceasta însemnă că Wi-Fi este omniprezent, oricând la dispoziția noastră. Acasă, la birou sau în deplasare. Așa că, în mod firesc, îl utilizăm tot mai mult și așteptăm din ce în ce mai mult de la el, ceea ce duce la dezvoltarea unei game largi de aplicații noi și utile, care la rândul lor, determină o cerere tot mai mare pentru rețelele wireless.

Dezavantajul acestei nevoi impetuoase de wireless, însă, îl constituie faptul că începem să vedem limitările acestei tehnologii. În particular, în ceea ce privește performanța și numărul de dispozitive care pot fi suportate, fără a mai menționa acoperirea și fiabilitatea. În realitate, am ajuns aproape la finalul de drum al acestei tehnologii care funcționează în spectrul radio de 2,4 GHz, ceea ce devine îngrijorător.

Wireless N a început să abordeze acest aspect prin oferirea de suport opțional pentru banda de frecvență de 5 GHz relativ liberă, anterior utilizată doar de către rețele existente 802.11a. Wireless AC finalizează tranziția și este conceput pentru a funcționa doar în această zonă a spectrului, folosind spațiul acesta suplimentar pentru a îmbunătăți channel bonding și capabilitățile MIMO (Multiple Input, Multiple Output), de asemenea, prezente în Wireless N.

Cu Wireless AC, dispar problemele frustrante legate de conectivitatea wireless: timpul prea mare de conectare pentru trimiterea de fișiere importante sau că pierzi un foarte important joc online din cauza întreruperii conexiunii într-un moment critic.
Noua familie de routere D-Link AC Cloud dual-band oferă acoperire foarte bună, viteze superioare cu Wireless AC și tehnologie revoluționară SmartBeam™ AC. Aveți control complet prin posibilitatea de a monitoriza cine se conectează la rețeaua dvs., ce site-uri web se accesează și puteți bloca accesul utilizatorilor nedoriți. Mai mult, vă puteți monitoriza locuința de la distanță, prin intermediul portalului web mydlink™ sau prin descărcarea gratuită a aplicației mydlink™ pentru dispozitivele cu iOS ori Android.

În continuare, dl. Dantchev declară că „Rețeaua de acasă devine mai rapidă și stabilă. Gama de echipamente D-Link Wireless AC este una extinsă, din care puteți alege routerul sau adaptorul wireless de care aveți nevoie pentru a face upgrade către cel mai nou standard wireless. Noua generație Wireless AC permite să conectați mai multe dispozitive la viteze mult mai rapide și pe distanțe mai mari”.

Wireless AC este compatibil cu standardele deja existente, nu trebuie să schimbați dispozitivele pe care le aveți deja. Cu dual-band (2,4 GHz și 5 GHz simultan), puteți păstra toate dispozitivele ce necesită lățime mare de bandă pe 2,4 GHz și puteți face upgrade la Wireless AC pentru aplicațiile care solicită lățime mare de bandă (cum ar fi HD video streaming).
D-Link anunță patru noi modele - DIR-810L, DIR-850L, DIR-860L și vârful de gamă DIR-868L, fiecare dintre acestea reprezentând alegerea ideală pentru rețeaua de acasă. Dispozitivele Wireless AC pentru companii, inclusiv access point-uri,urmează a fi lansate curând.

Dl. Mihai Marcu, Country Sales Manager D-Link România, a precizat că “În următorii 2 ani, cererea pentru routerele Wireless AC va cunoaște o explozie, iar ponderea acestora va ajunge spre 70-80% din totalul vânzărilor. Începând din luna iulie, produsele Wireless AC vor fi disponibile în magazinele online, iar ulterior și în lanțurile electro-retail. În prezent, 25% din gama routerelor wireless D-Link folosesc standardul AC, arătând focusul nostru către cele mai noi tehnologii”.

Suportul pentru 802.11ac este cea mai importantă caracteristică a celor patru noi modele de routere. Se obține lățime de bandă de la 433 Mbps până la 1,3 Gbps, în funcție de dispozitiv. Această tehnologie de ultimă generație rămâne compatibilă cu standardele utilizate pe scară largă 802.11a/b/g/n.

Seria de routere D-Link 802.11ac prezintă următoarele caracteristici de ansamblu:
   Tehnologie wireless 802.11ac de ultimă oră;
   Suport pentru 802.11a/b/g/n;
   Module wireless dual-band pentru funcționare simultană în benzile de frecvență de 2,4GHz și 5GHz;
   Management și monitorizare folosind accesul mydlink Cloud și aplicațiile mydlink mobile pentru Apple iOS și Android;
   Configurare rapidă cu aplicația D-Link QRS;
   Protejarea datelor din rețea;
   Securizarea rețelei wireless cu ajutorul WPA/WPA2 și WEP;
   Caracteristici Green Ethernet de reducere a consumului energetic.
 
Modelul reprezentativ este routerul Wireless Cloud Gigabit Dual-Band AC1750 cu SmartBeam™ AC (DIR-868L). Asigură viteze AC1750 realmente Gigabit și este cel mai rapid router Cloud cu tehnologie Wireless AC, pentru acei utilizatori care au nevoie de performanță fără compromisuri. Gamerii pasionați vor aprecia și cele patru porturi Gigabit Ethernet, iar oricine face streaming media de pe dispozitivele USB sau transferă acasă fișiere de la birou sau invers, cu ajutorul portului USB 3.0 al routerului.

Alte două modele, DIR-860L și DIR-850L, fac parte din categoria AC1200 și pot atinge de trei ori viteza rețelei existente N300 actuale. Oferă Ethernet Gigabit, perfect pentru conectarea consolelor de jocuri video sau pentru streaming media. DIR-860L se bazează pe tehnologia SmartBeam™ AC, proiectată pentru a identifica și urmări dispozitivele individuale conectate la router, asigurând o conexiune fără întreruperi oriunde în locuința ta, chiar și în colțurile unde accesul fără fir era până acum limitat.
DIR-810L, oferă viteze AC750 la un preț foarte bun, și este cea mai accesibilă opțiune pentru aceia care doresc să înlocuiască sau să facă upgrade la routerul existent, trecând la Wireless AC.

Cu ajutorul adaptoarelor USB D-Link Wireless AC Dual Band DWA-182 și DWA-171 (de tip Nano), utilizatorii pot realiza cu ușurință upgrade pentru PC-urile și notebook-urile pe care le au, pentru a beneficia la maximum de avantajele vitezei superioare și de tehnologia Wireless AC.

Disponibilitate și prețuri
Cele patru noi modele de routere pot fi comandate acum la distribuitorii D-Link din România: ElkoTech România, Lasting System, Network One Distribution, Omnilogic și SCOP Computers. Prețurile recomandate de vânzare în retail (cu TVA inclus) sunt : DIR-810L, preț 349 lei ; DIR-850L, preț 449 lei; DIR-860L, preț 549 lei ; DIR-868L, 875 lei.

*   *   *

Despre D-Link:
D-Link este un producător mondial de echipamente pentru rețele, oferind produse inovatoare, de înaltă performanță, intuitive atât pentru companii cât și pentru utilizatorii casnici.
De 27 ani, D-Link construiește "rețele pentru oameni", devenind designer, developer și producător mondial de produse și soluții pentru rețele, wireless, stocare, securitate și IP surveillance. Gama extinsă de soluții D-Link este ideală pentru mediile din întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și marile companii, dar și pentru acasă, fiind furnizate printr-o rețea globală de parteneri și furnizori de servicii.
D-Link înțelege importanța accesării datelor și conținutului digital, a administrării, securizării și partajării acestora, și a utilizat în premieră tehnologii IP pentru a oferi o Locuință Digitală perfect integrată și experiență în rețelistica pentru afaceri. Pentru mai multe informații, accesați www.dlink.com/ro.
Press Contact D-Link:
Ileana Adam, PR & Marketing Manager D-Link România
WTC, 10 Montreal Square, Entrance F, 1st floor
Bucharest, 011469, Romania
E-mail: ileana.adam@dlink.com , www.dlink.com/ro

D-Link și logo-ul D-Link sunt mărci înregistrate ale D-Link Corporation sau subsidiarelor din întreaga lume. Toate celelalte mărci sau mărci înregistrate menționate mai sus sunt proprietatea respectivilor proprietari. Copyright © 2013. D-Link Corporation/D-Link Systems, Inc. Toate drepturile sunt rezervate.
Memorat
BlackLoverZingZing
Junior Member
*
Mesaje: 2


Adresa de email
« Răspunde #1 : 29 Septembrie 2014, 13:16:48 »


Poți să mă ajuți? Nu înțeleg totul. Poți să-mi spui despre asta?
Memorat
D-Link Forum
   

 Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!