D-Link Forum

Alte categorii de produse D-Link => Alte produse (DHP, DP, DBT, DKVM, DSM, etc) => Subiect creat de: Cristi din 25 Februarie 2010, 21:42:45Titlul: PowerLine
Scris de: Cristi din 25 Februarie 2010, 21:42:45
PowerLine este solutie practica care este putin cunoscuta si implementata la noi in tara. Ce se intampla atunci cand doriti sa aveti retea intr-o camera in care nu puteti sa trageti cablu, iar peretii sunt atat de grosi incat wireless-ul nu bate sau e foarte slab. Sau daca aceasta camera este departe de cel mai apropiat punct in care aveti un cablu.

Da, ati ghicit, PowerLine-ul este o solutie, cum ii spune si numele, care foloseste reteaua de curent alternativ a casei pentru a transmite date.

In general se gasesc sub forma de kit, format din 2 adaptoare foarte simplu de utilizat. Practic le bagati in priza si nu ramane decat sa atasati un cablu de retea in fiecare. Mai departe, aceste 2 noduri vor comunica intre ele. Atat de simplu.

Exista insa o restrictie, si anume faza electrica. Acest semnal nu va trece de panoul electric, deci nu va veti putea lega cu vecinul, ci doar in propriul apartament sau casa.

Chiar si preturile acestor produse, ar trebui sa atraga mai multi utilizatori. De exemplu un kit format din 2 adaptoare costa in jur de 100Euro, cat sa va faceti o idee de pret.

Networking placut


Titlul: Răspuns: PowerLine
Scris de: zolads din 16 Decembrie 2010, 16:30:31
Eu folosesc acasa Powerline DHP-200 de doi ani de zile si am conectate 3 camere. Din pacate imediat dupa ce au iesit din garantie unul s-a stricat asa ca am pus in loc al patrulea (am cumparat doua kit-uri cu cate doua noduri). Dupa inca un an s-a ars inca unul. Avand in vedere ca d-link nu are service in Europa, daramite in RO cred ca ma voi orienta catre un alt fabricant. Un lucru demn de retinut: in Germania kitul a costat 49.99EUR.